در حال حاضر سرمایه گذاران و صنایع به روش های مختلف می توانند در بخش انرژی های تجدیدپذیر سرمایه گذاری کنند که به آنها اشاره خواهیم کرد:
روش شماره یک : تهاتر صنایع صنایعی که مایل اند در مواقع مختلف سال دچار قطعی برق نشوند می توانند با احداث یک نیروگاه فتوولتاییک شامل این مزیت شوند. بر این اساس، صنایعی که اقدام به احداث نیروگاه خورشیدی در هر نقطه از کشور نمایند، به میزان برق تولیدی نیروگاه، در بازه زمانی 8 تا 24 ساعت، برق هموار در نقطه مصرف دریافت خواهند کرد که این برق مشمول قطع و محدودیت شبکه نخواهد بود. صاحبان صنایع باید محاسبه کنند خسارت آنان ناشی از قطع برق چقدر است که آیا احداث نیروگاه به صرفه است یا خیر. محاسبه برق هموار به شکل زیر خواهند بود: صنعت به تحویلی توان=(نیروگاه ماهانه تولیدی توان)/( روز تعداد*روزانه درخواستی ساعت)
روش شماره دو : ماده 12 قانون اصلاح الگوی مصرف سرمایه گذاران می توانند در مناقصات از پیش تعیین شده ساتبا شرکت کنند و در صورت برنده شدن در مناقصه، برق تولیدی خود را با قیمت حداکثر 6.9 سنت دلار به فروش برسانند. این خرید به مدت 6 سال به طول خواهد انجامید. افرادی که زمین شخصی با کاربری صنعتی دارند هم می توانند بدون مناقصه در زمین خود از این ماده قانونی استفاده کنند.
روش شماره 3 : فروش برق تولیدی نیروگاه تجدیدپذیر در تابلوی بورس سبز سرمایه گذاران می توانند نیروگاه تجدیدپذیر احداث نموده و برق تولیدی آن را در بورس به فروش برسانند. قیمت بورس متغیر است و میزان عرضه و تقاضا، نرخ آن را تعیین می کند. با توجه به کمبود برق در کشور و پیش بینی وضعیت سیاسی-اقتصادی در آینده، این روش دارای سودآوری بالایی خواهد بود.
روش شماره 4 : ماده 16 قانون جهش دانش بنیان طبق قانون فوق، صنایع دارای دیماند مصرفی بالای یک مگاوات می بایست یک درصد برق مصرفی سالیانه خود را (5 درصد در طی پنج سال آینده) از طریق انرژی تجدیدپذیر تامین نمایند. در غیر این صورت این میزان از برق مصرفی، با نرخ تجدیدپذیر در قبض آنان درج و محاسبه خواهد شد و مشترک در اولویت خاموشی قرار می گیرد.
روش شماره 5 : خرید تضمینی برق از طریق ماده 61 سرمایه گذاران که قصد نیروگاه با توان کمتر از یک مگاوات (دی سی) را دارند می توانند از طریق ماده 61 برق خود را به مدت 20 سال به نرخ 2200 تومان به دولت بفروشند. این سرمایه گذاران باید زمین شخصی داشته باشند و از منابع طبیعی زمینی داده نمی شود. این رقم بر اساس نرخ تورم تغییر می کند. از سرمایه گذاران نیروگاه های با توان کمتر از 20 کیلووات، با نرخ 2500 تومان خریداری می شود.
- در روش فوق نرخ خرید برق تجدیدپذیر از مددجویان کمیته امداد و بهزیستی 3000 تومان خواهد بود. -همچنین نرخ خرید برق از سامانه های اهدایی خیرین، 3000 تومان خواهد بود.
روش شماره 6 : تعهد ادارات دولتی و نهادهای عمومی ساختمان های دولتی و نهادهای عمومی می بایست 20 درصد برق مصرفی خود را در عرض چهارسال (هر سال 5 درصد اضافه می شود) از طریق انرژی های تجدیدپذیر تامین نمایند در غیر این صورت مشمول جریمه به نرخ انرژی های تجدیدپذیر می شوند.
روش ماره 7: احداث نیروگاه تجدیدپذیر جهت استخراج رمزارز سرمایه گذاران می توانند جهت تامین برق برای استخراج رمزارز اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر نمایند. در این روش، سرمایه گذار می تواند به میزان 20 درصد از ظرفیت توانی نیروگاه خورشیدی، اقدام به نصب دستگاه های استخراج رمزارز نماید.